-

Nieuwste

21-jarige Hamid en 72-jarige oma kunnen niet trouwen vanwege ingrijpen rechter

Een opvallend verhaal uit Zwitserland heeft de afgelopen dagen de internationale media gehaald: een 72-jarige vrouw wil trouwen met de 21-jarige Hamid uit Tunis.

Ondanks hun leeftijdsverschil beweren de twee smoorverliefd op elkaar te zijn. De rechter staat echter geen toestemming toe voor het huwelijk vanwege twijfels over de intenties van de jonge man.

Het verhaal begon toen de Zwitserse vrouw Hamid leerde kennen via een chatbox. Hamid was toen net 18 jaar oud en de vrouw was al 69 jaar. Toch beweert ze verliefd te zijn geworden op de jonge man, omdat ze dezelfde interesses hebben, zoals het luisteren naar rapmuziek en wandelingen maken in de natuur.

Na drie jaar contact besloot de vrouw om naar Tunis te reizen en daar te trouwen met Hamid. Echter, de rechtbank in Zwitserland keurde het verzoek af.

De rechter gelooft niet dat er sprake is van oprechte liefde en noemt het huwelijk ‘emotionele fraude’. Hij denkt dat Hamid niet eerlijk is en alleen maar wil trouwen om snel een verblijfsvergunning te krijgen.

De vrouw is woest op de rechter en beweert dat Hamid echt van haar houdt. Ze zegt dat hij bereid is om zijn land te verlaten en in Zwitserland te gaan wonen.

Hamid is ook teleurgesteld in de beslissing van de rechter, maar geeft zich nog niet gewonnen. Hij heeft zijn vriendin voorgesteld om zich mogelijk te bekeren tot de islam, zodat ze een islamitisch huwelijk kunnen sluiten.

Het verhaal roept veel reacties op in de media en de samenleving. Sommige mensen vinden het leeftijdsverschil te groot en geloven niet dat de liefde tussen de twee oprecht is. Anderen steunen de vrouw en Hamid en vinden dat de rechter geen recht heeft om te beslissen over de liefde tussen twee mensen. Het verhaal roept ook vragen op over immigratiebeleid en hoe de autoriteiten moeten omgaan met verzoeken voor huwelijksmigratie.

Er zijn veel voorbeelden van relaties waarin sprake is van een groot leeftijdsverschil en waarin de liefde tussen de partners oprecht is. Het is echter belangrijk dat de autoriteiten ook kritisch blijven en verzoeken voor huwelijksmigratie zorgvuldig beoordelen.

Het is begrijpelijk dat de rechter twijfels heeft bij de intenties van de jonge Hamid, omdat huwelijksmigratie vaak wordt gebruikt om snel een verblijfsvergunning te krijgen. Aan de andere kant kan het ook zo zijn dat de twee partners oprecht van elkaar houden en dat leeftijd en culturele verschillen geen rol spelen in hun relatie.

Het verhaal van de 72-jarige vrouw en de 21-jarige Hamid laat zien dat liefde geen grenzen kent en dat mensen hun eigen keuzes moeten kunnen maken.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder