Connect with us

Nieuwste

Vreselijk: Feyenoord-speler ernstig ziek

Op Instagram heeft Feyenoord-talent Mik Akkermans (14) onthuld dat hij lijdt aan teelbalkanker. Dit nieuws heeft voor veel opschudding gezorgd.

Akkermans, die wordt beschouwd als een enorm talent en vorig jaar voor een recordbedrag van €90.000 werd overgekocht van PSV naar Feyenoord, heeft onthuld dat hij inmiddels is geopereerd en dat er geen verdere uitzaaiingen zijn gevonden.

Hij zal echter een zes weken durende chemotherapie moeten ondergaan.

In zijn Instagram-bericht schrijft Akkermans: “En dan ben je ineens ziek. Teelbalkanker. Ik ben inmiddels geopereerd en gelukkig zijn er geen verdere uitzaaiingen bij me gevonden.

Wel ga ik de komende zes weken een traject in met chemotherapie.

Dat zal erg zwaar worden, maar met alle steun van mijn club, oude club, vrienden, bekenden en familie ga ik hier sterker uitkomen. Dat weet ik zeker. Tot snel.”

De diagnose van Akkermans heeft velen geraakt en heeft geleid tot een overweldigende steunbetuiging van de voetbalgemeenschap.

Zijn teamgenoten bij Feyenoord, oud-teamgenoten bij PSV en fans over de hele wereld hebben hun steun betuigd via sociale media.

Het is nog niet bekend hoe lang Akkermans afwezig zal zijn van het voetbalveld, maar zijn prioriteit ligt momenteel bij zijn herstel en het overwinnen van deze moeilijke tijd.