-

Nieuwste

The Voice-deelnemer haalt snoeihard uit naar Marco Borsato: ‘Onrecht’

Marco Borsato zal niet vervolgd worden voor zijn vermeend wangedrag bij The Voice of Holland. Nu doet Babette van Vugt, deelneemster in 2012 en 2015, wel een boekje open over de zanger.

De zangeres zegt dat Marco haar de finale beloofde, maar die belofte kwam hij niet na. Ze klaagt erover dat de zanger constant loze beloftes maakte.

Babette nam voor het eerst deel aan de talentenjacht toen ze amper achttien jaar oud was. Dat was in 2012. Ze kwam onder leiding van Marco Borsato tot in de liveshows.

Drie jaar later kreeg ze plotseling een telefoontje van de zanger. In de podcast ‘En Dan?’ vertelt ze: “Om 01:00 uur ’s nachts. Of ik ervoor open stond om weer mee te doen. De audities waren toen bezig en dit was de laatste draaidag, de dag erop. En ze hadden niet genoeg mensen, leuke mensen, mensen waar ze weer sensatie op konden richten, denk ik.”

Aanvankelijk vond ze dit helemaal geen goed idee om nog eens mee te doen aan The Voice. Babette vertelt: “Mijn intuïtie zei al: niet doen. Ik wilde niet weer met die poppenkast meedoen.”

Marco Borsato

Maar dan beloofde de zanger haar iets heel bijzonder. “Uit het gesprek kwam naar voren: als je meedoet, neem ik je mee naar de finale”, aldus Babette.

Die belofte trok haar uiteindelijk wel over de streep. “Ik dacht: als dit de deal is, dan doe ik het gewoon. Ik ben toen om 10:00 uur opgehaald met de taxi, ben ik nog naar de kapper geweest en rond 13:00 of 14:00 uur stond ik mijn nummer al te zingen.”

Babette kwam makkelijk door de audities, maar de finale zou ze nooit halen. Ze voelde al dat er iets niet klopte tijdens de repetities voor de battle-ronde.

Babette onthult: “Er werd minder met mij gecommuniceerd.” En haar onderbuikgevoel zou helemaal terecht zijn.

Tijdens de battle-ronde vloog ze immers onverbiddelijk naar huis. Marco koos niet voor haar, maar voor haar concurrente.

Marco Borsato

De zangeres was compleet vernederd. “Ik dacht: even serieus. Ik kan dus niemand meer vertrouwen.”

Marco Borsato

Ze vervolgt: “Ik wilde echt een knopje hebben om door de grond te zakken en te verdwijnen. En toch moest ik nog naar hem toelopen en een knuffel geven. Er is mij zoveel onrecht aangedaan.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder