-

Nieuwste

Snelheidsduivel die 4 mensen doodreed vrijgelaten

Woensdag is Omar E. uit Roosendaal weer een vrij man. De snelheidsduivel die op 2 september van vorig jaar een ongeluk veroorzaakte waarbij vier doden vielen wordt voorwaardelijk vrijgelaten. Het ongeluk vond plaats in Oud Gastel.

De man uit Roosendaal moet wel zijn paspoort en rijbewijs inleveren. Hij moet meewerken aan reclasseringstoezicht en mag niet naar het buitenland.

  1. reed met een gehuurde Mercedes aan 155 km/u op een kruispunt af, waar slechts vijftig is toegelaten. Op dat ogenblik reed een Toyota net over de haaientanden om over te steken. Bij het ongeluk kwamen een moeder (38), haar dochter (10) en zoontje (8) om het leven. Een andere passagier, een vrouw van 42, overleed. Een negenjarige dochter raakte zwaargewond.

De verdachte bood dinsdag op de zitting zijn excuses aan. “Als ik de tijd kon terugdraaien, had ik wel twee keer nagedacht.”

De inhoudelijke behandeling van de zaak is voor later dit jaar. Dat zal wellicht niet voor de zomer zijn.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder