-

Nieuwste

Sigrid (25) verkr@cht op camping: ‘Dader vroeg of we elkaar nog konden blijven zien’

Een jonge vrouw genaamd Sigrid is tijdens een kampeervakantie verkr@cht door een man die ze had ontmoet op de camping. De 25-jarige vrouw deelde haar verhaal in de media om anderen te waarschuwen en aan te moedigen om altijd voorzichtig te zijn, zelfs als je denkt dat je iemand goed kent.

Sigrid ontmoette de man op de camping en bracht een paar avonden met hem door. Op een avond nodigde hij haar uit om bij hem op bezoek te komen in zijn caravan. Sigrid ging akkoord, maar toen ze binnen was, veranderde de sfeer. De man greep haar vast en verkrachtte haar. Sigrid was in shock en durfde niet meteen naar buiten te gaan omdat ze bang was dat de man haar zou achtervolgen. Uiteindelijk vluchtte ze naar haar eigen tent.

Na de vakantie probeerde de man contact met haar op te nemen en vroeg of ze hem weer wilde zien. Sigrid was doodsbang en vertelde hem dat ze hem nooit meer wilde zien. Toch bleef hij haar stalken en bedreigen. Uiteindelijk besloot Sigrid om naar de politie te gaan en aangifte te doen. De man werd gearresteerd en later veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar.

Sigrid deelt haar verhaal om anderen te waarschuwen voor de gevaren van online dating en het ontmoeten van vreemden op vakantie. Ze benadrukt dat het belangrijk is om altijd waakzaam te zijn en nooit te snel te vertrouwen. Ze hoopt dat haar verhaal anderen zal inspireren om ook aangifte te doen als ze slachtoffer zijn geworden van se*sueel geweld.

Het is schokkend dat Sigrid dit moest meemaken en het is goed dat ze haar verhaal deelt om anderen te waarschuwen. Het is belangrijk om te onthouden dat het slachtoffer nooit de schuld heeft van wat er is gebeurd en dat het belangrijk is om altijd hulp te zoeken en steun te krijgen. Se*sueel geweld is een ernstig probleem en het is aan ons allemaal om ons steentje bij te dragen om het te stoppen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder