Connect with us

Economie

Oplichters met een Hollands accent beroven François (89) uit Turnhout van al zijn spaargeld: ‘Ineens ben ik alles kwijt’

Francois Vissers, een 89-jarige man uit Turnhout, werd onlangs slachtoffer van oplichters die zijn spaargeld stalen. Francois werkt nog steeds als koerier bij een transportbedrijf om zijn pensioen aan te vullen en rond te komen.

Op vrijdag 5 maart werd hij gebeld door een onbekende man die zich voordeed als een medewerker van zijn bank.
De man zei dat er iets mis was met Francois’ bankrekening en dat hij actie moest ondernemen om zijn geld veilig te stellen.

Francois volgde de instructies van de man op en stuurde zijn bankkaart en pincode op naar het opgegeven adres. Het duurde niet lang voordat hij ontdekte dat hij het slachtoffer was van een oplichterij en dat zijn spaargeld was gestolen.

De oplichters hadden een Hollands accent en spraken vloeiend Nederlands. Volgens Francois hadden ze alle informatie die nodig was om zich voor te doen als zijn bankmedewerkers en hem te misleiden.

Hij voelde zich in de val gelokt en was volledig ontzet toen hij besefte dat hij al zijn spaargeld kwijt was. “Plots heb ik niks meer,” zei hij.

De politie onderzoekt de zaak en waarschuwt het publiek voor dergelijke oplichterijen. Ze raden mensen aan om nooit hun bankkaart of pincode op te sturen en om altijd contact op te nemen met hun bank om de geldigheid van dergelijke oproepen te bevestigen.

Oplichters gebruiken vaak trucs zoals deze om mensen te laten denken dat ze praten met hun bank, terwijl in werkelijkheid criminelen proberen om toegang te krijgen tot hun financiële gegevens.

Deze oplichterij is helaas een voorbeeld van de groeiende trend van oplichting via telefoon en internet. Criminelen maken gebruik van geavanceerde technologieën om hun slachtoffers te misleiden en te bedriegen.

Het is belangrijk voor mensen om zich bewust te zijn van deze gevaren en om altijd voorzichtig te zijn bij het delen van persoonlijke informatie.

Banken en autoriteiten doen er alles aan om deze praktijken te bestrijden, maar het is belangrijk dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid nemen om zichzelf te beschermen tegen deze gevaren.

Voor Francois is het een pijnlijke les geweest, maar hij hoopt dat zijn verhaal anderen zal waarschuwen om voorzichtig te zijn. Hij wil niet dat anderen hetzelfde lot ondergaan als hij.

In een tijd waarin financiële zekerheid belangrijker is dan ooit tevoren, is het cruciaal om te weten hoe u uzelf kunt beschermen tegen oplichterij en fraude.