-

Economie

Oplichters met een Hollands accent beroven François (89) uit Turnhout van al zijn spaargeld: ‘Ineens ben ik alles kwijt’

Francois Vissers, een 89-jarige man uit Turnhout, werd onlangs slachtoffer van oplichters die zijn spaargeld stalen. Francois werkt nog steeds als koerier bij een transportbedrijf om zijn pensioen aan te vullen en rond te komen.

Op vrijdag 5 maart werd hij gebeld door een onbekende man die zich voordeed als een medewerker van zijn bank.
De man zei dat er iets mis was met Francois’ bankrekening en dat hij actie moest ondernemen om zijn geld veilig te stellen.

Francois volgde de instructies van de man op en stuurde zijn bankkaart en pincode op naar het opgegeven adres. Het duurde niet lang voordat hij ontdekte dat hij het slachtoffer was van een oplichterij en dat zijn spaargeld was gestolen.

De oplichters hadden een Hollands accent en spraken vloeiend Nederlands. Volgens Francois hadden ze alle informatie die nodig was om zich voor te doen als zijn bankmedewerkers en hem te misleiden.

Hij voelde zich in de val gelokt en was volledig ontzet toen hij besefte dat hij al zijn spaargeld kwijt was. “Plots heb ik niks meer,” zei hij.

De politie onderzoekt de zaak en waarschuwt het publiek voor dergelijke oplichterijen. Ze raden mensen aan om nooit hun bankkaart of pincode op te sturen en om altijd contact op te nemen met hun bank om de geldigheid van dergelijke oproepen te bevestigen.

Oplichters gebruiken vaak trucs zoals deze om mensen te laten denken dat ze praten met hun bank, terwijl in werkelijkheid criminelen proberen om toegang te krijgen tot hun financiële gegevens.

Deze oplichterij is helaas een voorbeeld van de groeiende trend van oplichting via telefoon en internet. Criminelen maken gebruik van geavanceerde technologieën om hun slachtoffers te misleiden en te bedriegen.

Het is belangrijk voor mensen om zich bewust te zijn van deze gevaren en om altijd voorzichtig te zijn bij het delen van persoonlijke informatie.

Banken en autoriteiten doen er alles aan om deze praktijken te bestrijden, maar het is belangrijk dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid nemen om zichzelf te beschermen tegen deze gevaren.

Voor Francois is het een pijnlijke les geweest, maar hij hoopt dat zijn verhaal anderen zal waarschuwen om voorzichtig te zijn. Hij wil niet dat anderen hetzelfde lot ondergaan als hij.

In een tijd waarin financiële zekerheid belangrijker is dan ooit tevoren, is het cruciaal om te weten hoe u uzelf kunt beschermen tegen oplichterij en fraude.

Economie

Glennis Grace zorgt voor veel ophef met haar wel erg diepe inkijk

De loopbaan van Glennis Grace heeft een forse tegenslag ervaren na een incident waarbij ze betrokken was bij een fysiek conflict in een lokale Jumbo supermarkt.

Na dit voorval vond de zangeres zichzelf terug met een taakstraf, specifiek het wieden van onkruid op een begraafplaats, een situatie die haar ongetwijfeld tot nadenken stemde.

Te midden van zo’n publieke vernedering rijst de vraag: hoe vind je je weg terug na zo’n debacle? Er lijkt een beproefde strategie te bestaan om de aandacht af te leiden en een comeback te maken: een gedurfde modieuze keuze omarmen.

In een beweging die suggereert dat ze klaar is om de focus te verleggen van de controverse, heeft Glennis onlangs een publieke verschijning gemaakt die ongetwijfeld veel aandacht zal trekken, zij het niet om de redenen die men zou verwachten.

Ze bezocht een kapsalon, een op het eerste gezicht alledaagse activiteit, maar de manier waarop ze ervoor koos deze ervaring op sociale media te delen is allesbehalve gewoon.

Via haar Instagram Story plaatste ze beelden van haar bezoek, maar het is duidelijk dat het doel niet was om een nieuwe haarstijl te tonen. In plaats daarvan trok Glennis strategisch de aandacht naar haar decolleté, ervoor zorgend dat dit het middelpunt van de conversatie werd.
Glennis Grace

Deze aanpak, hoewel zeker gedurfd, weerspiegelt een bekende tactiek in de wereld van beroemdheden en public relations: het verhaal omleiden.

Door ervoor te kiezen haar uiterlijk op zo’n opvallende manier te benadrukken, verandert ze niet alleen haar look, maar probeert ze de publieke discussie in een nieuwe richting te sturen.
Glennis Grace

De suggestie om een koud kompres bij de hand te houden voordat men haar posts bekijkt, voegt een speels, zo niet ondeugend, element toe aan haar strategie, wat aangeeft dat ze zich niet alleen bewust is van de impact die dergelijke beelden kunnen hebben, maar ook actief betrokken is bij haar publiek op haar eigen voorwaarden.

Deze episode in de carrière van Glennis Grace is een getuigenis van de complexiteit van het openbare leven en de diverse strategieën die publieke figuren toepassen om hun imago te beheren.
Glennis Grace

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen hoe effectief deze specifieke zet zal zijn in het veranderen van de publieke perceptie of het herstellen van haar reputatie, is het een duidelijk teken dat ze nog niet klaar is om uit de schijnwerpers te stappen.
Glennis Grace

In plaats daarvan kiest ze ervoor om de nasleep van een controverse te navigeren met een mix van durf en een knipoog naar het eeuwenoude adagium dat soms een verandering van imago een nieuw hoofdstuk kan inluiden.

Lees verder