-

Economie

Onderzoek: met deze simpele truc krijg je hoger salaris

Onderzoekers van MIT’s Sloan School of Management onderzochten wat de beste truc is om te onderhandelen. Als je extra salaris of aanvullende voorwaarden uit de brand wil slepen, kan je alvast beginnen oefenen hoe je het beste een stilte laat vallen.

Tijdens het onderhandelen zijn heel wat mensen bang om een stilte te laten vallen. Zeker als het gaat om zoiets als een salaris. Mensen hebben het gevoel dat ze meteen moeten antwoorden om niet onzeker over te komen.

Uit recent onderzoek van MIT’s Sloan School of Management blijkt dat een stilte laten vallen precies wel veel impact heeft. Meer nog: het kan de ultieme move zijn voor een hoger salaris.

Zo’n pauze geeft je de kans om even na te denken. Wat is je standpunt over wat er nu op tafel ligt? Op die manier kan je beter beslissen en zeg je niet te snel ja.

Je hoeft je ook geen zorgen te maken over hoe de tegenpartij de stilte opvat. Uit onderzoek blijkt dat de stilte niet als zwak overkomt. Het tegendeel is waar.

Ook de methode STOP laat zien dat een stilte heel krachtig kan zijn. Het is een succesvolle methode bij cognitieve gedragstherapie om te gebruiken in intense situaties.

Onderhandelen over een salaris of extra voorwaarden bij de aanwerving is uiteraard zo’n intense situatie. Het brengt niet zelden heel wat stress met zich mee.

STOP is een acroniem dat makkelijk te onthouden is. Dit is de betekenis:

  • Stop waarmee je bezig bent
  • Take (neem) de tijd om even diep adem te halen om even stil te staan bij het nu
  • Observe (observeer) hoe je je voelt?
  • Proceed (ga verder) met wat je aan het doen was, bijvoorbeeld onderhandelen, en maakt een bewuste keuze

Bij het laten vallen van een stilte gaat het er dus niet om wat de tegenpartij daar mogelijk van denkt. Het gaat er meer om dat jij de tijd hebt om de beste beslissing te nemen. Denk aan een bod op een bepaald salaris.

Economie

Siamese tweeling Abby Hensel heeft in alle stilte het huwelijksbootje ingestapt met een veteraan uit het Amerikaanse leger

Abby Hensel, die in de jaren negentig samen met haar zus Brittany nationale bekendheid verwierf door hun verschijning in “The Oprah Winfrey Show”, is in het huwelijk getreden!

Volgens berichtgeving van Today, gebaseerd op publieke documenten, is Abby al enige tijd gehuwd.

Lees verder om meer te ontdekken over Abby, Brittany en het nieuwste familielid, Josh Bowling.

Geboren op 7 maart 1990 in Minnesota, werden Abby en Brittany beroemd als een Siamese tweeling, verbonden aan hun romp. Hun ouders overwogen ooit een scheiding, maar zagen hiervan af wegens de hoge risico’s die artsen destijds aan de operatie verbonden.

Elk van de zussen heeft haar eigen ruggengraat, brein, hart, en vitale organen, terwijl ze organen onder de taille delen. Abby heeft de controle over de rechterhelft van hun lichaam, en Brittany beheerst de linkerzijde.

Hun nationale aandacht piekte in 1996 na hun optreden bij Oprah, waarna TLC hun dagelijkse leven vastlegde in de realityserie “Abby & Brittany”. De serie toonde hun afstuderen en hun reizen door Europa.

@abbyandbrittanyhensel #marriage #love ♬ The Good Ones – Gabby Barrett

Tegenwoordig wonen ze in Minnesota, waar ze beiden als vijfdeklas leraren werken. Abby is nu getrouwd. Openbare gegevens bevestigen dat ze in 2021 trouwde met Josh Bowling, een verpleegkundige en veteraan van het Amerikaanse leger.

Gefeliciteerd aan Abby en Josh! Wij wensen jullie een toekomst vol vreugde en geluk.

Lees verder