-

Nieuwste

‘Nieuwe Nederlanders’ spuugde op oudere vrouw die haar kleren ’te naakt’ vonden

De bewoners van Nieuw-Weerdinge hebben er genoeg van. Het enorme probleem dat de “safelanders” uit Ter Apel in het dorp veroorzaken, wordt steeds groter. Bewoners hebben meerdere misstanden gemeld. Ze stelen bijvoorbeeld op grote schaal, breken in op de menigte, intimideren de menigte en masturberen en poepen zelfs in de tuin.

Nieuw-Weerdinge stoort zich daaraan, mensen die niet in aanmerking komen voor asiel maar wel in Nederland zijn en hier problemen veroorzaken.

Maak foto’s van het huis

Toen een verslaggever van De Telegraaf bij een buurtbewoner ging kijken, liep er toevallig een groep jongens rond die “foto’s en filmpjes” maakten van het huis. De man zei tegen de krant: “Het gebeurt veel. Dan kun je het gif nemen dat later inbreekt.”

De man sprak de jongeren aan met het verzoek de foto’s en video’s te verwijderen, maar zag dat ze allemaal via WhatsApp waren doorgestuurd naar meerdere telefoonnummers.

Spit

Bewoners hebben het helemaal gedaan. Anita, een buurtbewoner: “Je kunt wachten tot de situatie escaleert. Ze zijn ook moeilijk op te lossen. Een paar keer werd de rok die ik droeg als te onthullend beschouwd, dus werd ik bespuugd. Vrouwen durven zelfs ’s nachts niet uit te gaan .

Onmogelijke straf

Ondertussen sturen inwoners van Nieuw-Weerdinge brieven naar landelijke politici. Ze zullen nooit een antwoord hebben. of nog erger. De gemeente Emmen beweerde dat “Europese en nationale wetgeving het opleggen van straffen niet toestaat”. Iemand die bij het COA werkt, wil dat verfijnen.

“Uiteraard kan iedereen gestraft worden voor een strafbaar feit als er een strafblad is. In de praktijk is dat laatste echter in sommige gevallen lastig. Wat wij als COA hierin kunnen doen, is mensen verantwoordelijkheid laten nemen voor hun eigen daden.” Sommige mensen zijn hier helaas niet gevoelig voor.”

De politie in Noord-Nederland verwees opnieuw naar de stad Emmen. Een woordvoerder van het ministerie van Justitie zei dat de misdaden inderdaad werden bestraft. “Die aanpak wordt ook steeds intensiever.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder