Connect with us

Nieuwste

Man moet ex-vrouw 200.000 euro boete betalen voor 25 jaar huishoudelijk werk

Een Spaanse vrouw haalde in de rechtbank een bijzondere overwinning en dat uitgerekend op Internationale Vrouwendag. Haar ex-man is veroordeeld tot een boete van meer dan 200.000 euro als vergoeding voor 25 jaar huishoudelijk werk.

Het bedrag is gebaseerd op het minimumloon tijdens hun 25 jaar huwelijk. Daarnaast moet de man ook nog eens 500 euro alimentatie aan zijn vrouw overmaken.

Ivana Moral trouwde in 1995. De man weigerde te trouwen met gemeenschap van goederen. 25 jaar later liep het huwelijk op de klippen. De vrouw concentreerde zich al die tijd op het huishouden en de opvoeding van de kinderen. Zo kon de man zich voor 100 procent concentreren op zijn succesvolle sportschool.

“Ik ondersteunde mijn man in zijn werk en richtte me op het gezin als moeder. Ik kreeg nooit toegang tot zijn financiële zaken; alles stond op zijn naam”, legt de vrouw uit.

Advocate Marta Fuentes legt uit: “Deze uitspraak vertegenwoordigt de arbeid van alle vrouwen in de schaduw. Vrouwen die zonder twijfel jarenlang een fundamentele steun vormen zodat hun man zich kan richten op zijn carrière.”

Moral hoopt dat haar zaak een inspiratiebron kan zijn voor andere vrouwen overal ter wereld. “Ik ben met de media gaan praten omdat ik hoop dat vrouwen weten dat ze huishoudelijke taken kunnen claimen als je niet in gemeenschap van goederen getrouwd bent.”