-

Nieuwste

Man duwt meisje (15) hardhandig van fiets: zware hersenschudding

De politie zoekt naar een man van ongeveer 60 jaar oud en 1 meter 60 lang. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 15-jarig meisje. De verdachte duwde haar maandag van haar fiets op de Boppewei in De Westereen.

Toen het meisje samen met een vriend op het fietspad reed, werd ze door een man van haar fiets geduwd. Op het ogenblik dat de verdachte het tweetal passeerde, gaf hij de tiener een harde duw tegen haar schouder. Daardoor raakte ze uit balans en viel hardhandig op de grond. Ze was enkele minuten buiten bewustzijn. Daarna fietste de man gewoon door.

In het ziekenhuis moest het meisje geopereerd worden aan haar verwondingen. Ze liep een gebroken vinger, een gekneusde kaak en zware hersenschudding op.

De man had een opvallend, grijze, lange en verzorgde baard en een stevig postuur. De man was onderweg op een elektrische damesfiets met twee zwarte fietstassen aan de zijkant.

De politie laat weten: “Dit incident heeft veel impact gehad op het slachtoffer.” Ze kan niet naar school en ook haar bijbaan kan ze niet meer doen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder