Connect with us

Nieuwste

Droevig nieuws: programmamaker Harry de Winter plots overleden

Dinsdagavond is programmamaker Harry de Winter overleden in het bijzijn van zijn naasten. Hij werd 73 jaar. Zijn familie maakte het nieuws bekend. Harry leed aan longvlieskanker.

Harry is vooral bekend van het programma Wintertijd. Hij wordt begraven in besloten kring. De Winter leidde in de jaren tachtig en negentig productiehuis IDTV. Als producer was hij verantwoordelijk voor populaire spelshows als Boggle en Lingo. Ook zorgde hij mee voor het succesvolle programma Taxi met Maarten Spanjer. Daardoor werd IDTV een van de grootste producenten van Nederland.

In 2008 kwam Harry op een heel andere manier in het nieuws. Hij uitte met een paginagrote advertentie kritiek op de film Etna van Geert Wilders. “Als Wilders hetzelfde over Joden (en het Oude Testament) gezegd zou hebben als wat hij nu over Moslims (en de Koran) uitkraamt, dan was hij allang afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme”, liet hij toen weten.