Connect with us

Economie

Aangrijpende beelden: kind uit Brabant valt op het spoor

Een fietser heeft gistermiddag een bijna-doodervaring gehad nadat hij ten val kwam.

Op een spoorwegovergang bij de Mierloseweg en Hoofdstraat in Helmond. De jongen werd gered door een omstander die snel handelde.

Op videobeelden is te zien dat de fietser de spoorwegovergang wilde oversteken en hierbij onderuit ging. Hoewel hij snel weer opkrabbelde, bleek zijn fiets vast te zitten op de spoorwegovergang.

Terwijl de spoorbomen naar beneden gingen, probeerde de jongen zijn fiets los te trekken, maar dit lukte niet.

Gelukkig was er een omstander die zag wat er gebeurde en snel ingreep. Hij haalde de fiets van de spoorwegovergang af en bracht de jongen in veiligheid.

Slechts enkele seconden later passeerde er een sprinter.

Het is niet bekend waarom de fietser ten val kwam op de spoorwegovergang.

Het is mogelijk dat er iets mis was met de fiets of dat de jongen simpelweg uitgleed. Gelukkig is de jongen er zonder kleerscheuren vanaf gekomen dankzij de snelle actie van de omstander.

Het is belangrijk om altijd voorzichtig te zijn bij het oversteken van spoorwegovergangen. Het is aan te raden om te stoppen voor de overgang en te wachten tot deze volledig is opgetrokken voordat u oversteekt.

Als uw fiets vast komt te zitten op de overgang, is het van levensbelang om zo snel mogelijk van uw fiets af te stappen en in veiligheid te brengen.