Connect with us

Nieuwste

Vrouw verzint dat ze kanker heeft, start donatiepagina en verbrast geld

Een vrouw (19) uit de Amerikaanse staat Iowa verzon dat ze kanker heeft. Ze richtte een donatiepagina op en zamelde om en bij de 34.000 euro in. Vervolgens stak ze het geld in eigen zak.

Madison Russo werd op 23 januari opgepakt op verdenking van diefstal door middel van bedrog. Ze riskeert een celstraf van tien jaar. Russo deed alsof ze leukemie en alvleesklierkanker had.

Op TikTok plaatste ze meerdere filmpjes van haar zogezegd ziekbed. Ze gaf de kijkers een inkijk in haar vermeende strijd tegen de ziekte en kon honderden mensen overtuigen om geld te doneren.

Ze viel echter door de mand toen ze op 11 januari een video postte omringd met medische apparatuur. Een anonieme getuige met medische kennis merkte op dat de apparatuur heel amateuristisch was opgesteld. “Ze had erg veel medische discrepantie”, meldt de getuige.

Korte tijd later werd Russo dan opgepakt en belandde in de gevangenis. Ze werd uiteindelijk vrijgelaten na betaling van een borgsom van 10.000 dollar.

De donatiepagina GoFundMe laat weten dat de slachtoffers allemaal zijn terugbetaald. “Alle donateurs zijn terugbetaald en we hebben deze inzamelingsactie verwijderd. De verdachte mag in de toekomst daarnaast nooit meer gebruik maken van het platform voor inzamelingsacties.”