-

Nieuwste

Vrouw verzint dat ze kanker heeft, start donatiepagina en verbrast geld

Een vrouw (19) uit de Amerikaanse staat Iowa verzon dat ze kanker heeft. Ze richtte een donatiepagina op en zamelde om en bij de 34.000 euro in. Vervolgens stak ze het geld in eigen zak.

Madison Russo werd op 23 januari opgepakt op verdenking van diefstal door middel van bedrog. Ze riskeert een celstraf van tien jaar. Russo deed alsof ze leukemie en alvleesklierkanker had.

Op TikTok plaatste ze meerdere filmpjes van haar zogezegd ziekbed. Ze gaf de kijkers een inkijk in haar vermeende strijd tegen de ziekte en kon honderden mensen overtuigen om geld te doneren.

Ze viel echter door de mand toen ze op 11 januari een video postte omringd met medische apparatuur. Een anonieme getuige met medische kennis merkte op dat de apparatuur heel amateuristisch was opgesteld. “Ze had erg veel medische discrepantie”, meldt de getuige.

Korte tijd later werd Russo dan opgepakt en belandde in de gevangenis. Ze werd uiteindelijk vrijgelaten na betaling van een borgsom van 10.000 dollar.

De donatiepagina GoFundMe laat weten dat de slachtoffers allemaal zijn terugbetaald. “Alle donateurs zijn terugbetaald en we hebben deze inzamelingsactie verwijderd. De verdachte mag in de toekomst daarnaast nooit meer gebruik maken van het platform voor inzamelingsacties.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder