Connect with us

Nieuwste

Vrouw (49) steelt ruim een ton spaargeld van 104-jarige man

Dinsdag is een 49-jarige vrouw uit Kortenhoef veroordeeld tot een celstraf van negen maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk. De vrouw ging tussen 2014 en 2019 aan de haal met het spaargeld van een op dat moment 104-jarige man uit Hilversum.

De rechtbank vond het bewezen dat ze 106.000 euro ontvreemdde van de bejaarde man. Naast verduistering is de dame ook veroordeeld wegens het oplichten van een zorgverzekeraar en voor drugbezit.

De straf is hoger dan de door het OM geëiste voorwaardelijke celstraf en 240 uur taakstraf. Gezien de lange periode van de verduistering, de gezegende leeftijd van het slachtoffer en de omvang van het bedrag vond de rechter dat te weinig. “Mevrouw heeft misbruik gemaakt van het vertrouwen dat het slachtoffer in haar had. In vijf jaar tijd stal zij al zijn geld, zodat hij aan het einde van zijn leven niets meer over had”, oordeelde de rechter.

De vrouw had altijd beweerd dat het geld uitgegeven werd met toestemming van de man of voor aankopen voor hem was.