-

Nieuwste

Vrouw (49) steelt ruim een ton spaargeld van 104-jarige man

Dinsdag is een 49-jarige vrouw uit Kortenhoef veroordeeld tot een celstraf van negen maanden, waarvan drie maanden voorwaardelijk. De vrouw ging tussen 2014 en 2019 aan de haal met het spaargeld van een op dat moment 104-jarige man uit Hilversum.

De rechtbank vond het bewezen dat ze 106.000 euro ontvreemdde van de bejaarde man. Naast verduistering is de dame ook veroordeeld wegens het oplichten van een zorgverzekeraar en voor drugbezit.

De straf is hoger dan de door het OM geëiste voorwaardelijke celstraf en 240 uur taakstraf. Gezien de lange periode van de verduistering, de gezegende leeftijd van het slachtoffer en de omvang van het bedrag vond de rechter dat te weinig. “Mevrouw heeft misbruik gemaakt van het vertrouwen dat het slachtoffer in haar had. In vijf jaar tijd stal zij al zijn geld, zodat hij aan het einde van zijn leven niets meer over had”, oordeelde de rechter.

De vrouw had altijd beweerd dat het geld uitgegeven werd met toestemming van de man of voor aankopen voor hem was.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder