Connect with us

Nieuwste

Tankstation beroofd door asielzoekers, eigenaresse kapot van de pijn

In Nieuw-Weerdinge, Drenthe, zorgen asielzoekers uit Ter Apel voor grote problemen. Eigenaresse Gea Eshuis van het lokale tankstation heeft meerdere keren te maken gehad met diefstal door nieuwe Nederlanders. Zij is er nu klaar mee en heeft besloten de deuren van haar winkel te sluiten. Vanaf nu moeten mensen op de deur kloppen voordat zij toegang krijgen.

”Ze masturberen in het openbaar”

Buurtbewoners hebben al geruime tijd last van overlast veroorzaakt door asielzoekers. Zij struinen vaak doelloos rond in de straten van Nieuw-Weerdinge, wat het dorpje op slechts zes kilometer afstand van Ter Apel ligt. Volgens Anita, een buurtbewoner, zijn er vrijwel dagelijks asielzoekers die stelen, bedreigen en smerige dingen doen, zoals masturberen in het openbaar en poepen op straat. Daarnaast worden fietsen gestolen en wordt er vrijwel elke nacht geprobeerd om auto’s open te breken. De overlast is al jaren een probleem en lijkt alleen maar erger te worden. Vrouwen en kinderen durven ’s avonds niet meer alleen over straat.

”De deuren gaan dicht”

Ook in de pompwinkel van Gea is het vaak raak. Ze is al meerdere keren bestolen en nu is de maat vol. Ze heeft besloten om haar deuren te sluiten. Mensen die naar binnen willen moeten nu eerst op de deur kloppen en worden dan pas toegelaten. Gea vindt de situatie vreselijk. Ze runt de shop al twee jaar met veel plezier, maar de diefstallen en overlast hebben haar en anderen angstig gemaakt. Ze vertelt dat er laatst vijf mannen in haar winkel stonden. Twee hielden haar medewerker bezig terwijl de anderen eten, drinken en aanstekers in hun zakken stopten. Gea voelt zich machteloos en vraagt zich af wat zij kan doen tegen vijf mannen als enige vrouw achter de toonbank.

”De gemeente doet echt helemaal niks”

De gemeente Westerwolde, waar Ter Apel onder valt, is op de hoogte van de problemen en betreurt de situatie. Maar er wordt verder niet ingegrepen, tot frustratie van bewoners en Gea. Zij vindt het onacceptabel dat zij haar shop op slot moet doen terwijl asielzoekers buiten overlast veroorzaken.