-

Nieuwste

Tankstation beroofd door asielzoekers, eigenaresse kapot van de pijn

In Nieuw-Weerdinge, Drenthe, zorgen asielzoekers uit Ter Apel voor grote problemen. Eigenaresse Gea Eshuis van het lokale tankstation heeft meerdere keren te maken gehad met diefstal door nieuwe Nederlanders. Zij is er nu klaar mee en heeft besloten de deuren van haar winkel te sluiten. Vanaf nu moeten mensen op de deur kloppen voordat zij toegang krijgen.

”Ze masturberen in het openbaar”

Buurtbewoners hebben al geruime tijd last van overlast veroorzaakt door asielzoekers. Zij struinen vaak doelloos rond in de straten van Nieuw-Weerdinge, wat het dorpje op slechts zes kilometer afstand van Ter Apel ligt. Volgens Anita, een buurtbewoner, zijn er vrijwel dagelijks asielzoekers die stelen, bedreigen en smerige dingen doen, zoals masturberen in het openbaar en poepen op straat. Daarnaast worden fietsen gestolen en wordt er vrijwel elke nacht geprobeerd om auto’s open te breken. De overlast is al jaren een probleem en lijkt alleen maar erger te worden. Vrouwen en kinderen durven ’s avonds niet meer alleen over straat.

”De deuren gaan dicht”

Ook in de pompwinkel van Gea is het vaak raak. Ze is al meerdere keren bestolen en nu is de maat vol. Ze heeft besloten om haar deuren te sluiten. Mensen die naar binnen willen moeten nu eerst op de deur kloppen en worden dan pas toegelaten. Gea vindt de situatie vreselijk. Ze runt de shop al twee jaar met veel plezier, maar de diefstallen en overlast hebben haar en anderen angstig gemaakt. Ze vertelt dat er laatst vijf mannen in haar winkel stonden. Twee hielden haar medewerker bezig terwijl de anderen eten, drinken en aanstekers in hun zakken stopten. Gea voelt zich machteloos en vraagt zich af wat zij kan doen tegen vijf mannen als enige vrouw achter de toonbank.

”De gemeente doet echt helemaal niks”

De gemeente Westerwolde, waar Ter Apel onder valt, is op de hoogte van de problemen en betreurt de situatie. Maar er wordt verder niet ingegrepen, tot frustratie van bewoners en Gea. Zij vindt het onacceptabel dat zij haar shop op slot moet doen terwijl asielzoekers buiten overlast veroorzaken.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder