Connect with us

Nieuwste

Moordenaar vraagt doodstraf in plaats van gevangenisstraf

Een tweevoudig moordenaar vroeg de doodstraf in plaats van een levenslange gevangenisstraf.

Steven Lorenzo staat momenteel terecht voor de brutale moorden in 2003 op Jason Galehouse en Michael Wachholtz. Jarenlang ontkende hij de feiten. Maar bijna twintig jaar na de moorden, ging hij toch over tot bekentenissen.

Tijdens een hoorzitting smeekte de verdachte om de doodstraf te krijgen. Zijn argument is dat hij zich zo comfortabeler zou voelen. Lorenzo deed afstand van zijn recht op een proces voor een jury en verdedigt zichzelf. Hij zei: “Ik ben 64 jaar oud. Ik zou dan nog enkele jaren in de dodencel zitten. Een dodencel is veel comfortabeler dan de gewone gevangeniscellen.”

Over de feiten zei hij: “Ze verdraaien de feiten. Maar dat is hun taak, dat ik oké. Ik ga het echter niet ontkennen. Want ik wil dat de rechtbank denkt dat ik het ergste wezen ben op twee voeten.”

Het Openbaar Ministerie legde uit dat de verdachte homomannen online verleidde om hen vervolgens aan te randen, en om het leven te brengen. De rechter doet uitspraak op latere datum.