-

Nieuwste

Moordenaar vraagt doodstraf in plaats van gevangenisstraf

Een tweevoudig moordenaar vroeg de doodstraf in plaats van een levenslange gevangenisstraf.

Steven Lorenzo staat momenteel terecht voor de brutale moorden in 2003 op Jason Galehouse en Michael Wachholtz. Jarenlang ontkende hij de feiten. Maar bijna twintig jaar na de moorden, ging hij toch over tot bekentenissen.

Tijdens een hoorzitting smeekte de verdachte om de doodstraf te krijgen. Zijn argument is dat hij zich zo comfortabeler zou voelen. Lorenzo deed afstand van zijn recht op een proces voor een jury en verdedigt zichzelf. Hij zei: “Ik ben 64 jaar oud. Ik zou dan nog enkele jaren in de dodencel zitten. Een dodencel is veel comfortabeler dan de gewone gevangeniscellen.”

Over de feiten zei hij: “Ze verdraaien de feiten. Maar dat is hun taak, dat ik oké. Ik ga het echter niet ontkennen. Want ik wil dat de rechtbank denkt dat ik het ergste wezen ben op twee voeten.”

Het Openbaar Ministerie legde uit dat de verdachte homomannen online verleidde om hen vervolgens aan te randen, en om het leven te brengen. De rechter doet uitspraak op latere datum.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder