-

Nieuwste

Man van onder puin gehaald nadat hij locatie deelt via WhatsApp

Een Turkse student hielp reddingswerkers om hem en zijn familie te vinden door zijn locatie te delen via WhatsApp.

Reddingswerkers in het rampgebied racen tegen de tijd om nog zo veel mogelijk overlevenden onder het puin vandaan te halen. Boran Kubat (20) bezocht zijn familie in Malatya, toen maandag het noodlot toesloeg.

“We werden in onze slaap verrast. Het begon plotseling te beven. Ik keek naar beneden zodra ik mijn ogen opende. Ik zag mijn moeder naast me op de grond vallen”, vertelde hij aan de Turkse media.

Daarna postte hij meteen een video op WhatsApp en omschrijf zijn adres in detail, terwijl hij om hulp smeekte. “Wie deze WhatsApp status ook ziet, kom ons helpen alsjeblieft”, schreef de student.

Uiteindelijk kregen ook de reddingswerkers lucht van het bericht doordat talrijke vrienden zijn status deelden op de sociale media. Boran en zijn familie wachtten zus uur onder de brokstukken. De student legt uit dat ze ook constant via telefoon met de redders in verbinding stonden tijdens de reddingsactie.

Hij voegt er nog aan toe: “Mijn vrienden hebben enorm hard geholpen. Ze raakten ons met een sloophamer. Ik zei: ‘Hier’. Ze vonden ons dan na vier of vijf slagen.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder