Connect with us

Nieuwste

Kamer beslecht wc-oorlog: ‘Vanaf nu 3 soorten toiletten’

De gerenoveerde Tweede Kamer aan het Haagse Binnenhof krijgt gender inclusieve toiletten. Dat besliste een commissie van Kamerleden. Daarmee komt een einde aan de wc-oorlog.

Wie na de verbouwing in 2026 naar de wc moet heeft drie opties: een damestoilet, een herentoilet of een gender inclusieve wc. Daar mag iedereen naartoe.

Zo komt er een einde aan een echte wc-oorlog. Toen de fracties arriveerden, zaten er nog geen bordjes op de wc’s. Er verschenen snel handgeschreven briefjes met daarop ‘mannen’ en ‘vrouwen’. Die wisselden dan algauw voor briefjes met daarop genderneutraal geschreven.

Kamerlid Wybren van Haga reageerde: “Sommige vrouwen vinden het fijn om naar een vrouwentoilet te gaan. Het gaat in de Tweede Kamer te veel over woke-mensen en te weinig over belangrijke dingen.”

Toch zullen er binnenkort dus overal gender inclusieve wc’s zijn. Dat is vooral te danken aan D66-Kamerlid Lisa van Ginneken. Zij is het eerste transgender Kamerlid van Nederland en pleit al langer voor gender inclusieve wc’s.