Connect with us

Nieuwste

Jongetje (3) ontsnapt uit peuteropvang, ouders in grote shock

Eergisteren is een 3-jarige jongen ontsnapt uit een opvangcentrum voor jonge kinderen in het Limburgse Weert. Het opvangpersoneel kon het kind niet zien, waarna de jongen vluchtte. Een oplettende voorbijganger zag hem vervolgens op een drukke weg.

Bij de weg

Dat meldt Dagblad de Limburger. De jongen liep over de zeer drukke Sint Jozeflaan toen een voorbijganger merkte dat dit niet normaal was. Hij belde meteen een noodnummer, waarop de hulpdiensten snel ter plaatse waren en het kind naar een veilige plek brachten.

Het vermoeden bestaat dat het kind via een deur in het hek wist te ontsnappen. Een woordvoerder van het asiel zei spijt te hebben van het incident. “Het is jammer, vooral omdat we veiligheid voorop stellen.” Kort na de ontsnapping kwamen ze er zelf achter dat hun kind was weggelopen. Het personeel belde meteen 112 en begon zelf de omgeving te doorzoeken en het gebouw.

Het asiel wilde in contact komen met een voorbijganger, een vrouw die haar hond aan het uitlaten was, om haar te bedanken voor haar waakzame gedrag. Het incident werd rechtstreeks met de ouders van het kind en het betrokken personeel besproken. “We gaan ook met de basisschool in gesprek hoe we dit kunnen voorkomen. Dit mag nooit meer gebeuren”, aldus de woordvoerder.