Connect with us

Nieuwste

Hartverscheurend: Turkse vader weigert hand van dochter (15) onder puin los te laten

Deze beelden grijpen naar de keel. Een Turkse vader weigert de hand van zijn overleden dochter onder het puin los te laten.

Irmak (15) ligt begraven onder de brokstukken in Kahramanmaras, een stad in de omgeving van het epicentrum van de zware aardbeving. De blik in de ogen van Mesut Hancer spreekt boekdelen.

Reddingswerkers racen tegen de tijd om nog zo veel mogelijk overlevenden van onder het puin te halen. De weersomstandigheden spelen daarbij niet in het voordeel. Op veel plaatsen waait een stevige wind en vooral de vrieskoude speelt een cruciale rol.

Doorgaans kan je maximaal vier dagen na een acute reddingsactie overleven. In de beginfase wordt daarom ook 24 op 24 uur gezocht. Dat gebeurt in shiften. De redding die na de eerste vier dagen plaatsvinden, vallen onder de categorie van mirakels. Steun de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië door te doneren aan het Rode Kruis.