Connect with us

Nieuwste

Dierenbeschermers woest na vinden roze geverfde duif: ‘Slachtoffer gender reveal’

Dierenbeschermers van een organisatie in New York zijn woedend nadat ze een roze geverfde duif vonden in Madison Square Park in Manhattan.

Een voorbijganger merkte de vogel op. Daarna is het dier overgebracht naar de Wild Bird Fund. Het beestje was zwaar ondervoed. Volgens de dierenbeschermers is het dier met opzet roze geschilderd naar aanleiding van een gender reveal party.

Omdat de duif niet weet hoe ze in het wild moet overleven, denkt de organisatie dat ze wellicht in gevangenschap opgroeide. “En dit dier had het al zwaar genoeg vanwege de roze verf.”

De organisatie wijst erop dat het vrijlaten van duiven tijdens evenementen ontzettend schadelijk is voor de dieren. “Na het vrijlaten weten ze niet hoe ze buiten een kooi moeten overleven en kunnen ze heel akelig sterven.”