Connect with us

Nieuwste

Bridget Maasland emotioneel over haar mentale problemen: “Ik wilde niet meer leven”

Bridget Maasland heeft in een aflevering van het EO-programma De Kist verteld over haar mentale gezondheidsproblemen en hoe zij soms geen zin meer had in het leven. Presentator Kefah Allush praatte met haar over de dood en de betekenis van het leven.

Hoewel Bridget het praten over zichzelf zat was, kreeg het gesprek een onverwachte wending toen Allush haar vroeg naar het moment dat zij voor het eerst geconfronteerd werd met de dood.

Bridget vertelde dat dit gebeurde toen haar toenmalige schoonmoeder in een kunstmatige coma terechtkwam en zij samen met haar vriend moest besluiten om de apparatuur uit te schakelen die haar schoonmoeder in leven hield. Dit was een intens moment voor haar omdat haar schoonmoeder als een tweede moeder voor haar was. Nu, jaren later, komen er veel emoties los als ze erover praat.

Bridget heeft vaak negatieve gevoelens aan de kant geschoven, maar tijdens het gesprek met Allush gaf ze toe dat het leven haar regelmatig zwaar valt en dat het soms zo ver ging dat ze geen zin meer had om te leven. Ze zocht afleiding door snel iets te gaan doen. Maar na de geboorte van haar kind werd alles makkelijker omdat ze nu iets had om voor te leven.

Ze merkte dat het minder moeilijk werd om te leven als ze een doel had. Bridget realiseerde zich dat ze zichzelf niet goed genoeg vond om voor te blijven leven en is daarom dankbaar dat ze een kind heeft dat haar een reden geeft om door te gaan.

Het is belangrijk dat bekende mensen zoals Bridget Maasland openlijk praten over mentale gezondheidsproblemen en hoe ze deze hebben overwonnen. Dit kan anderen helpen die ook met soortgelijke problemen kampen en laten zien dat het oké is om hulp te zoeken en over je problemen te praten. Het is moedig van Bridget om haar kwetsbaarheid te tonen en te praten over haar worstelingen met het leven en de dood.