-

Nieuwste

Breaking: Premier Mark Rutte met grote spoed naar Oekraïne

Premier Mark Rutte en minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) brengen vrijdag een bliksembezoek aan Oekraïne, waar ze president Volodymyr Zelensky ontmoeten in de hoofdstad Kiev. Dit bezoek is vooral bedoeld om de steun en solidariteit van Nederland te betuigen.

Rutte en Schreinermacher legden eerst een krans op de herdenkingsmuur in Kiev. Ze zullen ook gesprekken voeren met premier Denis Shmehar na hun ontmoeting met de president. Ze gaan ook naar beschadigde energie-installaties, scholen en civiele verzamelplaatsen.

Volgende week is het de volle verjaardag van de Russische militaire invasie van Oekraïne. Sindsdien hebben de Oekraïners, met militaire en financiële hulp van het Westen, de indringers kunnen weerstaan ​​en op veel plaatsen kunnen terugdrijven.

Rutte is al eerder in Oekraïne geweest. In juli vorig jaar inspecteerde hij de zwaarst getroffen gebieden Borodinka, Botsya en Irping in de buitenwijken van Kiev. Ook sprak hij begin februari vorig jaar, net voordat de oorlog uitbrak, met Zelensky in Kiev over oplopende spanningen met Rusland.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder