Connect with us

Nieuwste

Sony Walkman maakt comeback na 40 jaar en hij is bijna niet te betalen

Nadat de manier waarop we 40 jaar geleden naar muziek luisterden drastisch veranderde, komt Sony nu met een nieuwe versie van de legendarische walkman.

Er zijn sinds 1979 een aantal veranderingen geweest, en de nieuwe Sony Walkman NW-A306 vervangt de cassettes van de originele versie door MP3’s en streamen vanuit bijvoorbeeld Spotify en YouTube.

Het heeft een 3,6-inch touchscreen en fysieke knoppen aan de zijkant om het volume te veranderen of nummers over te slaan. De nieuwe muziekspeler van Sony draait op het Android-besturingssysteem – wat betekent dat je er apps op kunt zetten en het internet kunt doorzoeken met Google Chrome.

Strikt voor muziekliefhebbers

Echter, het kan niet functioneren als een smartphone omdat het geen oproepen of berichten kan verzenden of ontvangen. Nee, dit is strikt voor muziekliefhebbers. Daarom heeft het een 3,5 mm hoofdtelefoonaansluiting (zodat u geen geluidskwaliteit verliest via een Bluetooth-verbinding) en kunstmatige intelligentie om gecomprimeerde digitale muziek te verbeteren naar een hogere kwaliteit.

Duur prijskaartje

De nieuwe Walkman ondersteunt FLAC High-Resolution Audio-bestanden en heeft een batterijlevensduur van 36 uur en 32 GB opslag voor offline muziek.

Helaas voor muziekliefhebbers is er een redelijk forse prijs aan verbonden. De Sony Walkman NW-A306 is nog niet in Nederland te koop, maar als hij verschijnt, zal hij ongeveer 395 euro gaan kosten – dat is duurder dan sommige smartphones.