-

Nieuwste

Net binnen: schietpartij bij paddenstoelenkwekerij, zeven doden

Bij een nieuwe schietpartij in Californië zijn zeven mensen om het leven gekomen. Het is al het tweede bloedbad op amper drie dagen tijd. Een zwaargewond slachtoffer vecht in het ziekenhuis nog om te overleven.

Het incident vond plaats op twee verschillende plaatsen in de stad Half Moon Bay. Op de eerste locatie vielen vier doden. Op een andere locatie in de omgeving werden later nog eens drie lichamen gevonden.

De 67-jarige verdachte Chunli Zhao is opgepakt. Hij was een medewerker van een plaatselijke paddenstoelenkwekerij. Dat was ook een van de twee locaties waar er geschoten is. Arbeiders en kinderen waren getuige van de schietpartij. Het motief van de man is nog onbekend.

Zondag kwamen al elf mensen om het leven bij een schietpartij in een voorstad van Los Angeles. Daarna beroofde de 72-jarige schutter zich van het leven toen zijn busje omsingeld werd door politieagenten.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder