Connect with us

Nieuwste

Monsterkoppel hongert kinderen uit en laat hen zeep eten

Een duivels stel dwong hun kinderen om zeep te eten, sloot ze op in kasten en duwde ze in kokendhete douches en baden, zo hoorde de rechtbank.

Andrew Hadwin en Cheryl Pickles, uit Bowburn, Durham, onderwierpen kwetsbare kinderen aan verschillende vormen van mishandeling, ‘waardoor ze hun kindertijd werd ontnomen en ze psychologische littekens opliepen’. Het Teeside Crown Court hoorde dat het koppel hen verbood om te eten, waardoor hun slachtoffers moesten scharrelen voor restjes.

Op een gegeven moment werden de kinderen om 4 uur ’s nachts lopend naar een supermarkt vijf kilometer verderop gevonden om voedsel te zoeken.

150 getuigen

Ze zouden afhaalmaaltijden bestellen en de kinderen dwingen toe te kijken terwijl ze zelf alles opaten. Er werd in 2018 een onderzoek ingesteld naar Hadwin en Pickles nadat een van hun slachtoffers de langdurige mishandeling aan een vertrouwde volwassene had bekend.

De politie heeft gedurende vier jaar meer dan 150 getuigen ondervraagd. Dat leidde tot meerdere aanklachten wegens kindermishandeling, seksueel misbruik van minderjarigen en belemmeringen van de rechtsgang.

Hadwin werd ook aangeklaagd wegens drie aanklachten van verkrachting in verband met niet-recente mishandeling van een ander kind dat gebeurde toen ze jong was.

Beide ontkennen de aanklachten en staan nu terecht tijdens een proces dat zeven weken zal duren.