Connect with us

Nieuwste

Middelbare school verbiedt fysiek contact en relaties tussen studenten

Een Britse middelbare school heeft elk fysiek contact en romantische relaties tussen studenten verboden. De Hylands School in Chelmsford richtte een brief aan de ouders met de boodschap dat fysiek contact tussen studenten niet meer getolereerd zou worden.

Een brief verzonden door adjunct-hoofdleraar mevrouw Catherine McMillan, in handen van BBC News, legt ouders uit dat de school geen enkele ‘agressieve lichamelijke contacten’ zoals ‘knuffelen’ of ‘hand in hand houden’ zal tolereren. Als hun kind dit beleid overtreedt, zullen ze veel privileges verliezen.

In de brief staat verder: “Dit is om uw kind te beschermen. Als uw kind iemand anders aanraakt, of diegene dat nu wil of niet, kan er van alles gebeuren. Het kan leiden tot een verwonding, iemand ongemakkelijk maken of iemand kan ongepast aangeraakt worden. ”

De geen-contact-regel is opgelegd om te voorkomen dat er romantische relaties tussen studenten zouden ontstaan. Dat is nu ten strengste verboden.

De school heeft ook een verbod ingesteld op het gebruik van mobiele telefoons door studenten. Als ze worden betrapt, zullen leraren het in een kluis bewaren en kan de student het alleen aan het einde van de dag ophalen.

Een ouder beweerde dat ze niet over de nieuwe beleidsregels was ingelicht totdat de brief op 9 januari werd verzonden. In plaats daarvan had hun kind hen daarvoor geïnformeerd.

De ouder, die niet met naam genoemd wilde worden, vertelde aan een lokale krant: “Ik kon het niet geloven. In deze tijd ga ik ermee akkoord dat ongepast aanraken – slaan en schoppen – natuurlijk moet worden afgestraft. Maar ze leren studenten niet hoe ze een gezonde relatie kunnen hebben.”