Connect with us

Nieuwste

Man rijdt 5 voetgangers dood en strooit met bankbiljetten

In de Chinese metropool Guangzhou zijn minstens vijf mensen om het leven gekomen toen ze op het zebrapad geschept werden door een suv. De bestuurder (22) is aangehouden. Nadien begon de man met bankbiljetten in het rond te strooien. Het is niet duidelijk waarom hij dat deed.

Er wordt vermoed dat de man opzettelijk inreed op de menigte. De autoriteiten konden dat echter nog niet bevestigen. Ook over zijn motief bestaat de grootste onduidelijkheid.

De tragedie vond plaats op een druk kruispunt in de miljoenenstad. Getuigen melden dat hij eerst wachtende voetgangers bij een stoplicht aanreed. Vervolgens keerde hij om en reed nog meer personen aan.

Naast de vijf doden zijn er ook dertien gewonden. Enkele zijn er ernstig aan toe. Het drama vindt plaats in de aanloop naar het Chinese nieuwjaar, een tijd waarin heel wat mensen hun familie in andere delen van het land bezoeken.