Connect with us

Nieuwste

Man met samoeraizwaard hakt in op kerkgangers: één dode en vier gewonden

In het centrum van de Spaanse stad Algeciras zijn bij twee verschillende aanslagen een man gedood en raakten drie mensen gewond. Een gewonde is er ernstig aan toe. Een man ging mensen, onder wie een koster en een pastoor, te lijf met een machete. De dader had geen papieren bij zich. Hij leek van Marokkaanse afkomst.

De eerste aanval vond plaats bij de San Isidro-kapel. De verdachte drong rond 18:30 uur de kapel binnen tijdens een misviering. Hij gooide vervolgens kaarsen, afbeeldingen en kruisbeelden om en schreeuwde dat de aanwezigen de islam moesten volgen. Daarna vertrok hij weer. Om 19:20 uur keerde hij echter terug.

Hij klom het altaar op en begon ruzie te zoeken met een geestelijke. Daarop begon hij de aanwezigen aan te vallen met een samoeraizwaard. Vervolgens trok hij naar de kerk van La Palma. Die bevindt zich 200 meter verderop. Daar stak hij de koster dood. Na zijn steekpartij probeerde hij zich te verschansen, maar de politie kon hem aantreffen en arresteren.

Verdachte

De verdachte betreft de 25-jarige Y.K. van Marokkaanse afkomst. Hij had geen papieren op zak, maar hij heeft ook geen strafblad. De politie sluit een jihadistische aanslag niet uit.

De regiopresident van Andalusië, Juan Manuel Moreno, reageert verslagen: “Verschrikkelijk en hartverscheurend. Een koster is vermoord en minstens een andere priester is gewond geraakt bij een aanval die plaatsvond in Algeciras. De feiten worden nog onderzocht.”