Connect with us

Nieuwste

Man (23) overleden na melkbusschieten om nieuwe jaar te vieren

Dit weekend is een man van 23 overleden nadat hij zwaargewond raakte tijdens het melkbusschieten, ook bekend als carbidschieten. Daarbij wordt een melkbus als kanon afgeschoten. Het fatale ongeluk vond plaats in Diessen. De politie hoort getuigen, maar gaat uit van een noodlottig ongeval.

Ongeveer veertig mensen zagen het ongeluk gebeuren. Na het ongeluk werd de man in zorgelijke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

Carbidschieten is een oude traditie waarbij aan de hand van een brok carbid en een stevige melkbus knallen worden veroorzaakt. Dat om bijvoorbeeld oudejaar te vieren.

Carbidschieters stoppen een beetje carbid in een melkbus en maken dat vervolgens nat. Daardoor ontstaat gas in de met een bal afgesloten bus. Het gas wordt dan via een gat in de onderkant aangestoken. Na enige tijd ontploft het gast en wordt de bal tientallen meters weggeslingerd. Melkbusschieten is overigens deel van de Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed.