Connect with us

Nieuwste

Joran van der Sloot krijgt nog eens 18 jaar voor drugssmokkel in gevangenis

Joran van der Sloot zit in Peru een gevangenisstraf uit van 28 jaar wegens de moord op Stephany Flores. Maandag kreeg hij nog eens 18 jaar extra vanwege drugssmokkel in de gevangenis.

Zijn advocaat bevestigde het nieuws dinsdagochtend. Van der Sloot moest zich verantwoorden voor de rechter omdat hij op grote schaal drugs in de gevangenis van Juliaca binnensmokkelde. De drugs werden via een familielid van een andere gevangene in onder andere suikerbieten naar binnen gebracht.

Volgens de rechtbank speelde Joran een cruciale rol in de smokkel. Hij verkocht de drugs aan andere gevangenen, maar hij stuurde het ook via postpakketten naar het buitenland. Toen bewaarders de smokkel ontdekten, was Joran er gloeiend bij.

De huidige straf van 18 jaar komt bovenop zijn straf van 28 jaar. Omdat een gevangenisstraf in Peru nooit meer dan 35 jaar mag zijn, zal Joran nu tot 2045 achter slot en grendel moeten zitten.