Connect with us

Nieuwste

Asielzoekers in hongerstaking vanwege slecht eten in hotel

Asielzoekers die in een hotel in Den Haag worden opgevangen, zijn in hongerstaking gegaan als protest tegen de warme maaltijden die ze krijgen.

De stakers, waarvan een groot deel uit Syrië zou komen, zijn niet tevreden over het voedsel. De gemeente Den Haag en het restaurant hebben hier verrast op gereageerd en doen er alles aan om de situatie te verbeteren. Na een gesprek heeft een deel van de groep weer aangevangen met eten.

Volgens een van de tachtig asielzoekers die in het Teleporthotel in Den Haag verblijven, is er een hongerstaking gaande. De bewoners zijn ontevreden over het voedsel dat ze elke dag krijgen: rijst en kip. Een moeder uit de groep hongerstakers liet weten dat het telkens hetzelfde is.

,,De helft van het eten gaat in de prullenbak’’, zegt een man volgens het AD. ,,Ik droom zelfs over rijst tegenwoordig. En als we erover klagen, dan luisteren ze niet eens naar ons.’’

De eigenaren van het restaurant in het hotel reageren verbaasd op de klachten. Het menu van de afgelopen maand en van deze week, zou zeer gevarieerd zijn. Er staan volgens het restaurant zelfs Syrische gerechten op, die met recepten van de mensen in het hotel zelf zijn bereid.