Connect with us

Nieuwste

Dit is de groep achter de diefstal van de Top 2000-letters

In de nacht van woensdag- op donderdagnacht zijn de letters van de Top 2000 op het Mediapark in Hilversum gestolen. De letters waren geposteerd voor de deur van Beeld & Geluid, waar het Top 2000 Café is gevestigd. Daar staat nu alleen nog maar 2000.

Het blijkt dat de diefstal van de letters van het Top 2000 Café op het Mediapark in Hilversum is gepleegd door dezelfde groep die ook verantwoordelijk was voor de diefstal van het André Hazes beeld dat in 2021 op de Dam in Amsterdam stond.

De politie vermoedt dat de groep ‘De Geitefok’ achter de diefstal van de letter ‘I’ van de I Amsterdam-letters en de letters T, O en P van het Top 2000 Café zit. De NPO heeft aangifte gedaan van diefstal en de politie wil de groep zo snel mogelijk strafrechtelijk vervolgen vanwege het onnodige extra werk dat de diefstallen veroorzaken.

‘De Geitefok’ steelt al jarenlang publieke voorwerpen rond de jaarwisseling als onderdeel van een stunt, zoals het legobeeld van André Hazes op de Dam in 2021, de letter ‘I’ van het I Amsterdam-logo in 2018 en de ringen van het Olympisch Stadion in Amsterdam in 2011.

Top 2000

Het Top 2000 Café is een populaire locatie waar dj’s van NPO Radio 2 de nummers uit de jaarlijkse Top 2000 draaien. Luisteraars kunnen meestemmen op hun favoriete nummers om de eindejaarslijst samen te stellen. Fans met een kaartje kunnen tot en met de jaarwisseling naar binnen gaan in het café om van de muziek te genieten.