Connect with us

Nieuwste

De Haagse oliebol die je moet proeven: espresso martini-stijl!

De espresso-martini-oliebol verkoopt als zoete broodjes. Tom Commers van De Oliebollen Expert in Den Haag vertelt: “Mensen rijden om voor deze speciale oliebol.” De man kreeg nationale aandacht met zijn speciale en licht alcoholische zoetigheid. Tom grapt: “Na zes Esmabollen kun je beter niet meer in de auto stappen.”

Commers is een groot fan van de espresso-martini, momenteel de populairste cocktail. Het idee om een variant van de cocktail te maken met oliebollen ontstond snel. De Esmabol, zoals de nieuwe oliebol is genoemd, bevat een scheutje koffielikeur en een vleugje wodka van Van Kleef in een crème die wordt uitgesmeerd in het midden van de oliebol. Bovenop zit nog een klein pipetje met likeur. Nadat Commers een filmpje op Instagram had geplaatst, werd het nieuws door diverse media opgepikt. “Ik werd zelfs door de Linda gebeld”, zegt hij. “Hartstikke leuk.”

Lekker uit de bol

Voor oud en nieuw heeft hij voldoende koffielikeur en wodka ingeslagen om aan de vraag te voldoen. Hij heeft een kraam op de Vestaweg op de Binckhorst en bezorgt ook oliebollen aan huis in de regio en in Amsterdam. De oliebollen worden geleverd in een tas met de tekst “Vanavond ga ik lekker uit mijn bol”.

40.000 oliebollen

Commers begon in 2020 met het maken van oliebollen. In de zomer runt hij strandtent Indigo aan het Zwarte Pad. Het begon klein in de voetbalkantine van VV Wilhelmus, maar is nu professioneler. Hij huurt een eigen keuken aan de Westvlietweg en rolt nu 40.000 oliebollen machinaal in plaats van 15.000 met de hand. Naast de Esmabol zijn ook de karamelzeezoutoliebol, de sinaasappel-limoncello-oliebol met een vleugje goud en de discobol (een ode aan kleurrijke personen) populair. Sjoerd van Schuylenburch, voormalig nachtburgemeester van Den Haag en bekend als dj Sunny Sjoerd, helpt mee in de kraam.