Connect with us

Nieuwste

Asociale Beau vernedert hardwerkende ober tijdens kerstlunch

Sinds enige tijd schrijft Beau van Erven Dorens een column over van alles en nog wat voor het AD. Deze keer vertelt hij over een kerstlunch met negen vrienden uit zijn studententijd. Ze trokken naar een visrestaurant met een mediterraans concept. Beau klaagt dat het ook nog eens een belachelijk duur concept was.

De presenator kon niet bepaald genieten van de kerstlunch. Hij ergerde zich blauw aan het concept. Ondanks de dure menukaart moest je bijvoorbeeld zelf je bestek pakken. “Ik hou niet van restaurants met een concept”, schrijft hij.

De obers in de zaak passen ook helemaal bij het conept. Ze dragen een donker T-shirt met een grappige tekst. “Verder heeft hij een grote, strooien hoed in zijn hand. Waarom wordt niet duidelijk, maar ik vermoed dat het ook deel uitmaakt van het mediterrane concept.”

Zielige ober met zijn hoed

Beau zit erg in met de ober en zijn hoed. “Hij voelt zich er niet prettig bij, dat zie je meteen. Ik vind ’m zielig. Iemand heeft tegen hem gezegd: ’En dan pak je die strooien hoed en dan vertel je wat ze gaan eten.’ ‘Maar waarom dan?’ ‘Omdat eh… nou, dat is Spaans… doe dat nou maar gewoon’.”

Beau en zijn vrienden maakten zich flink vrolijk over de ober. “Mijn vrienden en ik, we kijken elkaar aan en liggen in een deuk.”

Zware kritiek

De lezers van de column kunnen er niet om lachen. Het regent dan ook kritiek op de televisiester. Iemand vindt dat het gezelschap zich duidelijk verheven voelt boven deze hardwerkende ober.

Een andere persoon reageert: “Wat jammer dat jij en je ‘vrinden’ zo overduidelijk de ober uitlachen, ondanks dat je duidelijk is dat hij zich ook ongemakkelijk voelt. Niet erg hoogstaand, Beau. Dit had ik niet van je verwacht.” Nog een andere kritiek luidt: “Goedkoop Beau, een restaurant en hardwerkende obers die minimumloon verdienen afzeiken en zich niet kunnen verdedigen. Had jou toch wel hoger ingeschat.”