Connect with us

Nieuwste

Drie kinderen zitten twee dagen in autowrak bij overleden ouders

In de hete en droge Australische outback zaten drie jonge kinderen twee dagen lang vast in een autowrak. Ze zaten bij de lichamen van hun ouders die het auto-ongeluk helaas niet overleefden.

Het waren vrienden van de familie die de kinderen vonden in het omgekeerde autowrak van de Land Rover. De auto lag verborgen langs een afgelegen weg. Het meisje van vijf was erin geslaagd om haar eenjarige broertje te bevrijden door zijn autogordel los te maken. Samen met nog een broertje van twee moesten de drie kinderen wel 55 uur lang in de verschroeiende hitte wachten op hulp.

Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, zaten ze nog in het voertuig en waren de kinderen ernstig uitgedroogd. Meer dan twee dagen na ongeluk zat de oudste jongen nog altijd vast in zijn stoel. Ze zijn naar een kinderziekenhuis in Perth gevlogen en zijn stabiel.

De omstandigheden van het ongeluk, waarbij de ouders Jake Day (28) en Cindy Braddock (25) om het leven kwamen, zijn nog niet duidelijk.

Kerst

Michael Read, de neef van Day, vertelt dat het gezin onderweg was naar de grootmoeder om daar kerstochtend door te brengen. Toen ze daar nooit kwamen opdagen, werden ze als vermist opgegeven.

Gemeenteraadslid Bruce Browning vindt het ongelofelijk dat niemand het autowrak niet eerder opmerkte. “Er zijn honderden auto’s gepasseerd in die periode en het voertuig was niet zo ver van de weg, dus het is gewoon niet te geloven dat niemand is gaan helpen.”