-

Nieuwste

Sylvana Simons gaat niet naar HLF8 vanwege te rechts

Op het allerlaatste moment zegde Sylvana Simons haar optreden in de talkshow HLF8 van gisteren af. De reden? De gastenlijst. “Ze hoorde wie er aan tafel zaten. Dat is toch een wat rechtser geluid”, klinkt het.

Gisteren was er belangrijk politiek nieuws. Namelijk de confrontatie tussen minister Dilan Yesilgöz en Sylvana Simons. Ze liet uitschijnen dat mensen die die protesteren tegen Zwarte Piet “al meer dan tien jaar ofwel door de politie in elkaar worden geslagen ofwel dat de politie toelaat dat relschoppers hen te lijf gaan.”

Minister Dilan wees haar streng terecht. “Ik laat niet 60.000 mensen die dag en nacht zich inzetten voor onze veiligheid wegzetten als een stel racisten. Hell no.”

Toen het fragment aan bod kwam in de talkshow begon Albert Verlinde te klappen. Ook stak hij zijn beide duimen in de lucht. Fred Teeven van de VVD voegde eraan toe: ““Ik denk dat dit de enige goede reactie is van een heel waardige minister van Justitie.”

Nepemoties

Fred hekelt Sylvana en spreekt zijn steun uit voor Fred. “Ik vind dat Dilan het überhaupt fantastisch doet, maar dit is ook weer een bewijs dat ze het echt goed doet. De emoties van mevrouw Simons… Ik denk dat het een beetje namaakemoties zijn. Ik denk dat het bij de show hoort een beetje. Ik heb niet het gevoel dat dit heel oprecht was.”

Dan doet politiek verslaggever Sam Hagens een opvallende onthulling. “Sylvana Simons wilde ook hier aan tafel zitten vanavond. Uiteindelijk wilde ze niet, omdat ze hoorde wie er aan tafel zitten.” Daarop grapt Albert: “Omdat er een homo aan tafel zit?”

Sam legt uit: “Nee, ik denk een wat rechtser geluid. Misschien was ze bang dat ze haar verhaal niet goed kon vertellen.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder