-

Nieuwste

Nederland mag zieke Rus niet deporteren omdat daar geen cannabis te krijgen is

Nederland mag een zwaar zieke Rus niet uitwijzen omdat daar geen medicinale cannabis te verkrijgen is. Dat besliste het Europees Hof van Justitie.

De Russische man kreeg op zijn zestiende een zeldzame vorm van bloedkanker. De man wordt in ons land behandeld. Met het oog op pijnbestrijding krijgt hij medicinale cannabis. Dat is in Rusland echter verboden.

Ondertussen diende de man verschillende asielaanvragen in, waarvan de laatste definitief werd afgewezen in 2020. Er volgde een terugkeerbesluit, waartegen de man beroep instelde. De man argumenteert dat de stopzetting van de behandeling met cannabis ertoe leidt dat hij geen menswaardig bestaan meer kan leiden.

Europees Hof

De Rechtbank in Den Haag stelde een vraag aan het Europees Hof van Justitie. Het Hof oordeelde nu dat een derdelander met een ernstige ziekte niet verwijderd kan worden indien hij in zijn land van oorsprong geen afdoende behandeling kan krijgen. Het risico bestaat dat zijn ziekte verergerd en dat daardoor onomkeerbare schade wordt aangericht.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder