-

Nieuwste

Krokodil peuzelt jongetje (8) op onder ogen van ouders

In de Matina-rivier in de gelijknamige stad in Costa Rica is een achtjarige jongen verslonden door een enorme krokodil. Julio Otero Fernandez was in ondiep water aan het spelen, toen hij onder de ogen van zijn ouders werd meegesleurd.

Het ventje had geen schijn van kans toen hij naar het diepe deel van de rivier werd gesleurd. De vader en de moeder van de jongen konden alleen maar machteloos toekijken. “Dat was nog het moeilijkst voor mijn vrouw: die krokodil zien wegdrijven met mijn zoons lichaam.”

De ouders gaven aan dat ze naar Nicaragua gaan emigreren. Zo willen ze vermijden dat ook hun andere kinderen ten prooi vallen aan de dieren. Ze vroegen de overheid ook om de krokodil op te sporen en te doden.

De moeder verklaarde aan de lokale media: “We kunnen hier niet blijven wonen, want elk hoekje herinnert ons aan de kleine Julio.” Ze vreest ook dat de gruwel zich zal herhalen. “Als deze dieren beschermd blijven kunnen ze ook de rivier uitkomen en andere mensen aanvallen.”

De zoektocht naar het lichaam van de jongen gaat onverminderd voort. “Mogelijk heeft het beest het kind in een nest of een hol gesleept. We weten dat die nesten en holen er zijn, maar we weten niet welke het is. Dat maakt het ook moeilijk”, vertelt Tatiana Diaz van het Rode Kruis.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder