-

Nieuwste

Hengelaar slaat reusachtige goudvis aan de haak

Een Britse hengelaas sloeg een enorme goudvis van maar liefst 30 kilo aan de haak. Volgens Britse media gaat het mogelijk om een nieuw wereldrecord. De vangst van Andy Hackett bij een meer in de Champagnestreek in Frankrijk gaat de hele wereld rond.

De man moest wel een verwoede strijd leveren om de vis op het droge te halen. Het kostte hem een halfuur. Hackett had algauw in de gaten dat hij puur geluk had aan de dobber. “Het aas ging van links naar rechts en op en neer.”

De hengelaar had de verhalen al gehoord over de oranje karper, die 20 jaar geleden in het meer werd uitgezet. Het kan onmogelijk om een echte goudvis gaan. Talrijke vissers probeerden de vis Carrot te vangen, maar hij ontkwam telkens. “Ik had nooit gedacht dat ik hem zou vangen”, voegde de Brit er nog aan toe.

Na een uitgebreide fotosessie werd de vis overigens weer gewoon in het water vrijgelaten. Het dier verkeert in goede gezondheid.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder