Connect with us

Nieuwste

Fajah Lourens ondergaat loodzware operatie: ‘Janken van de pijn’

Fajah Lourens moest nog een keer onder het mes. In 2021 ontdeed ze zich van haar lekkende borstimplantaten en nu onderging ze een operatie aan haar gescheurde kniebanden. Dat was zwaarder dan verhoopt. “Ik heb echt heel veel uren gehuild en gedacht: wat is dit voor iets verschrikkelijks en wanneer stopt het?”

In gesprek met Privé vertelt ze over de operatie van vier maanden terug. “Die was absoluut niet uit te stellen. Een MRI-scan wees gescheurde kniebanden aan, iets wat ik zelf al vermoedden.”

Vooraf was ze nochtans heel optimistisch. “Maar het viel me uiteindelijk toch zwaarder dan gedacht. Ik werd enorm afhankelijk van vrienden en familie, iets waar ik absoluut niet goed tegen kan. Ik kon door die krukken nog geen kopje vasthouden, dus een van mijn vriendinnen regelde een rollator voor me.”

Ze vond het ook vervelend dat ze constant om hulp van haar dierbaren moest vragen. “Mijn moeder kwam koken, mijn broertje kwam koken, maar ik dacht alleen maar: rotten jullie op, want ik heb pijn. Ondertussen had ik ze hartstikke hard nodig, maar al die prikkels om me heen waren gewoon intens.”

Uren janken

De pijn en het niet kunnen bewegen waren ondraaglijk. “Ik heb echt heel veel uren gehuild en gedacht: wat is dit voor iets verschrikkelijks en wanneer stopt het? Nu die vervelende periode erop zit, ben ik nog wat voorzichtig in het aannemen van té uitdagende dingen.”

Ondertussen loopt ze wel weer vrolijk op hakken. “Zelfs mijn fysio staat ervan te kijken dat ik alweer in kleermakerszit en op mijn knieën kan zitten.” Daar heeft ze wel hard voor moeten vechten. “Terugkijkend op mijn revalidatieperiode snap ik nog niet hoelang ik het allemaal heb aangekund.”