-

Nieuwste

Werkte Astrid Joosten stiekem voor een sekslijn?

In de jaren tachtig moest Astrid Joosten een advocaat inzetten om een sekslijn te doen stopzetten. De dienst gebruikte haar naam om klanten te lokken. Dat onthulde ze in De Avondshow met Arjen Lubach.

De presentatrice was te gast naar aanleiding van de start van het nieuwe seizoen van 2 voor 12. De quiz is vanaf vrijdagavond iedere vrijdag te zien op NPO.

Joosten vertelt: “Ik wist het aanvankelijk niet, maar er bleek een 06-lijn te zijn en als je die belde – ik heb dat zelf ook één keer gedaan – dan kreeg je te horen: hallo, met Astrid Joosten. Zal ik jou eens vertellen wat er achter de schermen allemaal gebeurt? En zinnen als: jullie zien mij wel keurig achter die desk zitten, maar onder die tafel…”

De presentatrice vond dit niet zo’n fijne gedachte dat iemand geld verdiende met haar naam. Daarom zette ze een advocaat op de zaak en zo verdween de lijn 06-ASTRIDJOOSTEN voorgoed.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder