Connect with us

Nieuwste

Spaanse trucker ongeluk Nieuw-Beijerland had neus vol coke

In het bloed van de Spaanse trucker die eind augustus het dodelijk ongeluk in Nieuw-Beijerland veroorzaakte, is cocaïne gevonden. Het gerechtshof Den Haag heeft vermoedens dat hij na gebruik van drugs in zijn vrachtwagen is gestapt.

De chauffeur is vrij onder voorwaarden. Ondertussen mag hij met geen enkel voertuig meer rijden. De Spanjaard moet ook zijn volledige medewerking verlenen en aanwezig zijn bij de zittingen.

Het Openbaar Ministerie ging in beroep tegen de beslissing om de man in vrijheid te stellen. Het Hof legde nu bijzondere voorwaarden op, waarmee het OM het wel eens is.

Op 27 augustus raakte de vrachtwagen van een dijk op de Zuidzijde in Nieuw-Beijerland. Daarop reed hij in op een buurtfeest. Daarbij kwamen zes volwassenen om het leven. Onder hen was ook een zwangere vrouw. Dat brengt de uiteindelijke dodentol op zeven.