Connect with us

Nieuwste

Politie bevrijdt vrouw die 22 jaar door haar broer was opgesloten

politie

In het stadje Campobasso bevrijdde de Italiaanse politie een vrouw die 22 jaar lang door haar eigen broer gevangen werd gehouden. De vrouw van 67 kon worden bevrijd na een anonieme tip.

In 1995 verhuisde de vrouw naar haar broer en schoonzus, nadat ze haar man was verloren. De bedoeling was dat ze er tijdelijk zou verblijven, maar het werden 22 lange jaren. Haar broer en schoonzus sloten haar op in een klein schuurtje. De broer deed de kamer van buitenaf op slot. Er was geen verwarming.

Alleen onder strikt toezicht mocht de vrouw naar buiten en contact hebben met anderen. Ze mocht zich ook maar een keer per maand wassen en werd mentaal en fysiek mishandeld. De vrouw mocht zelfs het graf van haar man niet bezoeken.

Na haar bevrijding werd de vrouw geprezen vanwege haar veerkracht. Een woordvoerder van de politie liet weten: “Ondanks het verlies van haar vrijheid en haar waardigheid bleef ze sterk, ze wilde in leven blijven.” De vrouw wordt nu opgevangen in een tehuis.