-

Nieuwste

Politie bevrijdt vrouw die 22 jaar door haar broer was opgesloten

politie

In het stadje Campobasso bevrijdde de Italiaanse politie een vrouw die 22 jaar lang door haar eigen broer gevangen werd gehouden. De vrouw van 67 kon worden bevrijd na een anonieme tip.

In 1995 verhuisde de vrouw naar haar broer en schoonzus, nadat ze haar man was verloren. De bedoeling was dat ze er tijdelijk zou verblijven, maar het werden 22 lange jaren. Haar broer en schoonzus sloten haar op in een klein schuurtje. De broer deed de kamer van buitenaf op slot. Er was geen verwarming.

Alleen onder strikt toezicht mocht de vrouw naar buiten en contact hebben met anderen. Ze mocht zich ook maar een keer per maand wassen en werd mentaal en fysiek mishandeld. De vrouw mocht zelfs het graf van haar man niet bezoeken.

Na haar bevrijding werd de vrouw geprezen vanwege haar veerkracht. Een woordvoerder van de politie liet weten: “Ondanks het verlies van haar vrijheid en haar waardigheid bleef ze sterk, ze wilde in leven blijven.” De vrouw wordt nu opgevangen in een tehuis.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder