-

Nieuwste

Moeder zet haar kind in om wagentje vol boodschappen te stelen

Dinsdagmiddag is in Burgum een 26-jarige vrouw gearresteerd die haar kind had ingezet om boodschappen te stellen in een supermarkt aan de Markt.

De moeder met een kinderwagen door de supermarkt en een medewerker merkte op hoe ze producten aan haar kind gaf. Die rekende ze bij de kassa vervolgens niet af.

De dame werd aangesproken, maar liep gewoon door. Ze moest uiteindelijk worden vastgegrepen. Daarna bleek dat ze nog meer producten in de winkelwagen had verstopt. Een tweede mogelijke verdachte wist wellicht te ontsnappen.

Naderhand kwam aan het licht dat beide vrouwen ook in een andere supermarkt in de buurt hun slag hadden geslagen.

De tweede verdachte kon op een bizarre manier worden ingerekend. Omdat de moeder samen met haar kind naar het politiebureau waren gebracht, schakelden ze kennissen in om het kleintje te komen ophalen. Tot hun verbazing zagen de agenten hoe de tweede verdachte het kind kwam ophalen. Zij was inmiddels geïdentificeerd als medeplichtige via de camerabeelden. De twee dames moeten zich verantwoorden voor de rechter. Ook kregen ze van de betrokken winkels een winkelverbod opgelegd.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder