Connect with us

Nieuwste

Moeder zet haar kind in om wagentje vol boodschappen te stelen

Dinsdagmiddag is in Burgum een 26-jarige vrouw gearresteerd die haar kind had ingezet om boodschappen te stellen in een supermarkt aan de Markt.

De moeder met een kinderwagen door de supermarkt en een medewerker merkte op hoe ze producten aan haar kind gaf. Die rekende ze bij de kassa vervolgens niet af.

De dame werd aangesproken, maar liep gewoon door. Ze moest uiteindelijk worden vastgegrepen. Daarna bleek dat ze nog meer producten in de winkelwagen had verstopt. Een tweede mogelijke verdachte wist wellicht te ontsnappen.

Naderhand kwam aan het licht dat beide vrouwen ook in een andere supermarkt in de buurt hun slag hadden geslagen.

De tweede verdachte kon op een bizarre manier worden ingerekend. Omdat de moeder samen met haar kind naar het politiebureau waren gebracht, schakelden ze kennissen in om het kleintje te komen ophalen. Tot hun verbazing zagen de agenten hoe de tweede verdachte het kind kwam ophalen. Zij was inmiddels geïdentificeerd als medeplichtige via de camerabeelden. De twee dames moeten zich verantwoorden voor de rechter. Ook kregen ze van de betrokken winkels een winkelverbod opgelegd.