Connect with us

Nieuwste

Leerlingen moeten naar wc-blok zonder deur

wc-blok zonder deur

De studenten van een middelbare school in Manchester moesten zich twee keer in de ogen wrijven toen ze van school terugkwamen. Plotseling waren de deuren van het wc-blok verdwenen.

Er zit nog wel een deur voor de hokjes, maar de studenten kunnen zich niet meer terugtrekken in het blok ervoor. Daar staan geen deuren meer in. Volgens de Parenthorn High School moest de maatregel een veiliger klimaat creëren. Ouders spreken grote schande en noemen dit zelfs een schending van de mensenrechten.

Critici vinden dat de privacy ver te zoeken is. “Het ontbreekt beide geslachten nu aan privacy, een mensenrecht dat op deze manier steeds verder wordt uitgehold. En gaat het helpen tegen pesten? Dat gebeurt niet alleen op de wc’s”, vertelt een ouder.

Hoofdonderwijzer Chris Bell geeft dan weer aan dat de privacy niet in het geding is. Feit is en blijft wel dat leerlingen zich tijdens het doen van hun behoefte niet meer kunnen afzonderen. Daarover zegt Bell: “Ouders hebben het nog niet gezien, maar we denken dat dit iets positiefs is voor de toekomst van onze school.”