Connect with us

Nieuwste

Jeroen wil telefoon uit rioolput vissen en verdrinkt

rioolput

Jeroen De Smet (48) uit Sint-Maria-Oudenhove is in de nacht van zaterdag op zondag op een gruwelijke wijze overleden. Na een avondje stappen verdronk hij in een rioolput nadat hij zijn mobieltje eruit wilde vissen. Zijn moeder getuigt: “Onze Jeroen was heel voorzichtig. Hij reed zelfs niet met de auto omdat er al te veel jonge mensen stierven in het verkeer.”

Zijn ouders, Christine De Cooman en Marc De Smet, kunnen zijn overlijden niet bevatten. “Tijdens kermis Oudenhove waren we weggeweest naar café ’N haze’”, vertelt partner Ilse. Een vriend bood hem nog een lift aan, maar Jeroen wilde niet wachten en wandelde naar huis. “Volgens de politie moet zijn smartphone in het riool in de Oudenhovestraat, niet zo ver van de Processieweg, gevallen zijn.”

Jeroen opende het riooldeksel om zijn telefoon op te vissen. “Blijkbaar zijn daarbij gassen vrijgekomen uit het riool, waardoor hij flauwgevallen is. Daardoor zakte hij verder in het riool. Op die manier is Jeroen verdronken. Tussen 23.45 en 0.36 uur heeft hij mij enkele berichten gestuurd. Die had ik op dat moment niet gezien. Het geluid van mijn mobiel staat uit als ik ga slapen”, getuigt Ilse.

Getuigen zagen Jeroen die avond nog wandelen. De partner vervolgt: “Hij was toen met zijn mobieltje bezig. Die mensen hebben hun auto geparkeerd en toen ze wat later terugkeerden, zagen ze dat Jeroen vastzat in de rioolput. Zij hebben nog tevergeefs geprobeerd om hem eruit te trekken. Toen ze merkten dat dit niet lukte, belden ze bij buurtbewoners aan om hulp te vragen, maar alle hulp kwam te laat.”