-

Nieuwste

Dit is de tweelingbroer van Johan Derksen

Kijkers van Vandaag Inside dachten dinsdagavond dat ze dubbel zagen. Daar zaten niet één, maar twee Johan Derksens in de uitzending. Er was natuurlijk Derksen zelf, maar achter hem zat misschien niet toevallig een dubbelganger.

Derksen is goed herkenbaar aan zijn beroemde kapsel en zijn snor. Toch zijn er niet veel personen die sprekend op hem lijken. Maar de man achter hem in het publiek is echt wel twee druppels water met de analist.

Terwijl Johan zijn ongezouten mening over van alles en nog wat geeft, gaan de kijkers op Twitter los over de lookalike achter hem. Iemand schrijft: “Zit Johan zijn broer in het publiek.” Een andere twitteraar merkt op: “Er zit nog een Johan Derksen; achter Johan Derksen.” Nog een andere commentaar luidt: “Heeft er hier toevallig al iemand geroepen dat de broer van Johan Derksen in het publiek zit?”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder