Connect with us

Nieuwste

Derksen over Baudet: ‘Ze moeten hem liquideren’

Johan Derksen weigert zijn excuses aan te bieden aan Thierry Baudet na zijn opmerking dat ze hem zouden moeten liquideren. Derksen zegt dat het een verspreking was en ziet daarom geen reden om excuses aan te bieden. “Ik bied mijn excuses niet aan, ik heb niets misdaan.”

Derksen liet woensdagavond in Vandaag Inside optekenen dat ze “die gozer moeten liquideren”, verwijzend naar Baudet. Later herstelde hij zich en legde uit dat “ze Baudet uit de Kamer moeten schoppen wegens aanhoudend wangedrag.” Ook na de uitzending blijft hij bij zijn standpunt. “Mensen die het gezien hebben, die hebben gezien dat het een slip of the tongue was en dat ik het ook meteen hersteld heb.”

FvD gaat vanwege de uitspraak mogelijk aangifte doen tegen Derksen. Ook presentator Wilfred Genee kan het niet geloven. “Als de man dat in oprechtheid had gezegd, dat hij dat meende, dan zou je daar iets mee moeten doen. Maar Johan heeft gewoon een slip of the tongue gemaakt. Gaan we daarmee zo aan de haal? Het is ongelooflijk.”

Derksen zelf kan het allemaal weinig schelen. “Het doet niks met me. Het interesseert me geen reet. Ze doen maar aangifte. Dan neem ik een advocaat en die handelt het maar af.”