Connect with us

Nieuwste

Wit-Rusland dreigt met kernoorlog: ‘Gevechtsvliegtuigen staan klaar’

Wit-Rusland

De president van Wit-Rusland Alexander Lukashenko laat weten dat zijn land gevechtsvliegtuigen ombouwde om kernwapens af te vuren.

Het land heeft zelf wel geen kernwapens, daarvoor zijn ze afhankelijk van Rusland. De dictator wilde niet zeggen hoe de overdracht van deze nucleaire wapens zal plaatsvinden. De president verwees naar Polen als bedreiging. Zijn belangrijkste boodschap was een flinke waarschuwing aan het Westen. “Zij moeten begrijpen dat als ze voor escalatie kiezen, geen helikopters of vliegtuigen hen zullen redden.” Hij beweert dat alles klaar is om kernwapens in te zetten.

De president gaf nog mee: “Het is geen goed idee om dingen met Wit-Rusland te laten escaleren, want dat zou een escalatie zijn met de Uniestaat die kernwapens heeft. Als ze problemen beginnen te veroorzaken, zal er onmiddellijk worden gereageerd.”